ДОПОМОГА МАГНІЮ ПРИ ДІАБЕТІ

Низький рівень магнію, широко визнаний як маркер діабету, зустрічається у 40% пацієнтів з діабетом. Відсутність магнію збільшує ризик серцево-судинних захворювань, симптомів очних захворювань і пошкоджень нервів у діабетиків, в той час як добавка може їм запобігти.

Дослідження в області харчування, про які повідомив д-р Абрам Хоффер (який відомий як ортомолекулярний терапевт, послідовник Лінуса Полінга), показують, що процес переробки цукру видаляє 93% хрому, 89% марганцю, 98% кобальту, 83% міді, 98% цинку і 98% магнію, все необхідне для життя. Тому організм повинен отримувати все з власних запасів мінералів і вітамінів, щоб забезпечити переварювання цукру.

Нездатність використовувати цукор призводить до утворення токсичних продуктів, таких як піровиноградна кислота і інші аномальні цукри, які накопичуються в мозку, нервовій системі і еритроцитах, де вони заважають клітинному диханню і викликають дегенеративні захворювання.

Магній відіграє важливу роль в секреції і функції інсуліну; без цього діабет неминучий. Вимірний дефіцит магнію поширений при діабеті і в багатьох його ускладненнях, включаючи серцеві захворювання, пошкодження очей, високий кров’яний тиск і ожиріння.

Магній є необхідним чинником у виробництві енергії з резервів цукру в м’язах і печінці. Перевантаження цукром може викликати дефіцит магнію декількома способами. Оброблений цукор не містить вітамінів і мінералів, залишаючи тільки порожні калорії, які не забезпечують організм цінними поживними речовинами.

Коли лікування діабету включає магній, ці проблеми зникають або зводяться до мінімуму. Ми також знаємо, що вода, багата на магній у певних місцевостях, забезпечує мешканцям захисний ефект проти цієї хвороби.
Магнієві добавки поліпшують реакцію інсуліну, покращують сприйнятність до глюкози і зменшують в’язкість мембран еритроцитів. Магній, необхідний для лікування захворювань периферичних судин, пов’язаних з діабетом.