ХАРЧОВІ ВЗАЄМОДІЇ

Цинк
Високі дози цинку в додатковій формі, мабуть, заважають поглинанню магнію. В одному з досліджень повідомлялося, що добавки цинку в дозі 142 мг/добу у здорових дорослих чоловіків значно зменшують поглинання магнію і порушують баланс магнію (різниця між споживанням магнію і втратою магнію).
Вітамін D і кальцій
Активна форма вітаміну D (кальцитріол) може злегка збільшити абсорбцію магнію в кишечнику. Однак неясно, чи є поглинання магнію кальцитриол-залежним, як поглинання кальцію і фосфату. Високе споживання кальцію, як було встановлено, не впливає на баланс магнію в більшості досліджень. Відомо, що недостатні рівні магнію в крові призводять до низьких рівнів кальцію в крові, стійкості до дії ПТГ (ПТГ) і резистентності до деяких ефектів вітаміну D.

Клітковина
Було виявлено, що значне збільшення споживання клітковини знижує використання магнію в експериментальних дослідженнях. Проте, ступінь, в якій харчова клітковина впливає на стан харчування магнію у людей з різноманітним харчуванням поза лабораторією, неясна.
Протеїн
Дієтичний протеїн може впливати на поглинання магнію. В одному з досліджень у хлопчиків-підлітків було виявлено, що поглинання магнію було нижче, коли споживання протеїну становило менше 30 грамів в день, а збільшення споживання білка (93 г/день проти 43 г/день) було пов’язано з поліпшеною абсорбцією магнію у підлітків.

Інформація з Інформаційного центру з харчування інститу Лінуса Полінга (США)