ВПЛИВ НЕСТАЧІ МАГНІЮ НА ЗАПАЛЕННЯ ПРИ ХРОНІЧНИХ ЗАХВОРЮВАННЯХ

Мета огляду
Оновити результати, які підтверджують думку про те, що часто спостерігаємий субклінічний дефіцит магнію, викликаний низьким споживанням їжі, є фактором хронічного запального стресу, який сприяє захворюваності на серцево-судинні захворювання і діабет.

Недавні результати
Обидва дефіцити магнію (<250 мг / добу) і концентрації магнію в сироватці (≤ 0,75 ммоль / л) були пов’язані з підвищеною концентрацією С-реактивного білка в сироватці, широко використовуваним показником запалення. Досягнення споживання магнію або концентрації магнію в сироватці, які вказують на адекватний статус магнію, зазвичай послаблює підвищений C-реактивний білок сироватки до концентрацій, які не є показниками хронічного запалення. Особи, які страждають на ожиріння або мають хронічні захворювання, для яких запалення є фактором ризику, як правило, виявляють дефіцит магнію.

Резюме
Субклінічний дефіцит магнію, викликаний низьким споживанням їжі, часто зустрічається у населення, є фактором хронічного запального стресу, який сприяє хронічним захворюванням. Магній слід вважати нутрієнтом, дефіцит якого викликає серйозну занепокоєність стосовно здоров’я і благополуччя.

Форрест Х. Нільсен